Dette var første gang vinter-OL var lagt til Frankrike siden det aller første i 1924. Den gamle universitetsbyen Grenoble ligger 200 m.o.h, og bare 20 mil fra den franske riviera. Bare skøytekonkurransene ble avholdt der, mens skiøvelsene ble avviklet oppe i fjellene. Dermed ble olympiatroppen spredt over et stort område.
Den store utøveren ble alpinisten Jean-Claude Killy, som på hjemmebane gjorde rent bord ved å vinne alle 3 alpinøvelsene.
Norge hadde satt seg som mål å bli beste nasjon, og med 6 gull, 6 sølv og 2 bronse ble målet nådd. Langrennsjentenes prestasjoner med gull på stafetten og 2 individuelle medaljer markerer et endelig gjennombrudd for norsk kvinnelangrenn i OL-sammenheng. Verken i OL i 1960 eller 1964 stilte vi stafettlag.
Mat: Den norske troppen hadde med seg det meste av det som skulle fortæres, både geitost, knekkebrød, leverpostei og tran. Også drikkevarer som vørterøl, farris og melk, som ble kjørt fra Oslo i kjølebiler, var med.
Inntil nå hadde OL-flagget fra Oslo vaiet ved alle vinterleker, men i Grenoble ble det byttet ut med et nytt og større.
Norske medaljevinnere:
Hurtigløp menn, 1500 m: Ivar Eriksen, sølv
Hurtigløp menn 500 m, Magne Thomassen, sølv
Hurtigløp menn 5000 m, Fred Anton Maier, gull
Hurtigløp menn, 10 000 m, Fred Anton Meier , sølv
Langrenn menn 15 km, Harald Grønningen, gull
Langrenn 30 km, Odd Martinsen, sølv
Langrenn 50 km, Ole Ellefsæter, gull
Langrenn menn, stafett, Norge, gull
Spesielt hopprenn, stor bakke, Lars Grini, bronse
Langrenn kvinner 10 km, Berit Mørdre Lammedal, sølv, Inger Aufles, bronse
Langrenn kvinner, stafett, Norge, gull
Skiskyting 20 km, Magnar Solberg, gull
Skiskyting stafett, Norge, sølv