#
Håndballjentene tok sitt tredje OL-gull. Foto: NTB

Håndballjentene tok OL-gull – perfekt slutt for Bredal Oftedal

Skrevet av Maria Kurth / NTB 10. August 2024

26 664 tilskuere fikk se håndball i verdensklasse da Norge slo Frankrike 29-21 i OL-finalen.

Første omgang var jevn, ledet an av et fransk lag med publikum i ryggen. Likevel var Norge to mål foran til pause. I andre omgang var det liten tvil om hvem som hadde mest lyst på gullet.

Pauseresultatet på 15-13 ble til en seksmålsledelse 18 minutter før slutt, og derfra og ut var det liten tvil: Norge var det sterkeste laget i Stade Pierre-Mauroy og vant OL-finalen 29-21.

– Endelig. Det er fortjent også, sa en gråtkvalt Mørk til Max.

Det ble en følelsesladd finale for de norske jentene. Dette gullet er det første siden 2012 – og kaptein Stine Bredal Oftedals siste mulighet til å vinne gullet. Hun gir seg som håndballspiller etter OL.

– Nå klarte vi det i vårt siste forsøk sammen. Jeg er veldig takknemlig for alle disse årene på denne scenen. Jeg har fått gjort alt jeg har drømt om og mye mer enn det. Det å få fullføre i denne hallen og med denne pakken rundt, det er nesten for godt til å være sant, sa Oftedal etter kampen.

44 år gamle Katrine Lunde spilte en ny stor kamp i målet og løp vilt rundt på banen og jublet med et norsk flagg. Målvakten har akkurat fullført sitt femte OL, og er første kvinnelige håndballspiller med tre OL-gull.

Gullet i Paris kommer tolv år etter det forrige. Kun Lunde og Camilla Herrem hadde vært med på det før i den norske troppen.

– Jeg klarer ikke å ta det helt innover meg nå, men det er stort. Det er mange her som har prøvd to ganger tidligere, men ikke fått det til. Det betyr noe ekstra, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Gullet var Norges tredje i OL-historien, og det var Thorir Hergeirssons 16. medalje med Norge etter han tok over i 2009.

Katrine Lunde jubler.jpg

Katrine Lunde er første kvinnelige håndballspiller som tar tre OL-gull. Foto: NTB

Stine Bredal Oftedal.jpg

Stine Bredal Oftedal legger opp etter OL. Foto: NTB

Meld deg på vårt nyhetsbrev