Nominerte 2022
Ada Stolsmo Hegerberg
Ada Stolsmo Hegerberg
Ada Stolsmo Hegerberg er nominert til prisen Årets kvinnelige utøver.
Var en av banens beste da Lyon vant 3-1 over Barcelona i finalen i Champions League. Scoret ett mål og hadde en assist. Hun er den første spilleren som har scoret i fire mesterligafinaler siden Real Madrid-legenden Alfredo di Stefano. Ada Hegerberg er tidenes mestscorende spiller i kvinnenes Champions League.
Grace Bullen
Grace Bullen
Grace Bullen er nominert til prisen Årets kvinnelige utøver.
Tok sin aller første VM-medalje, da hun tok sølv i bryte-VM i Beograd i september, etter en svært dramatisk finale. Et markant karrieresteg, fra Bullens tidligere medaljer i Europamesterskap. Vant i tillegg et verdenscupstevne i Roma.
Gyda Westvold Hansen
Gyda Westvold Hansen
Fortsetter sin parademarsj som verdens beste kvinnelige kombinertløper. Vant sju av åtte renn i verdenscupen, og vant selvfølgelig verdenscupen sammenlagt overlegent. Drømmer om at også kombinert for kvinner skal bli OL-gren
Hildeborg Juvet Hugdal
Hildeborg Juvet Hugdal
Hildeborg Juvet Hugdal er nominert til prisen Årets kvinnelige utøver.
Veteranen fra Sauda tok VM gull i styrkeløft sammenlagt. I konkurransen fikk hun førsteplass i benkpress, med verdensrekord på 230 kg og fjerdeplass i knebøy og markløft. Totalt ga dette VM-gull sammenlagt.
Jeanette Hegg Duestad
Jeanette Hegg Duestad
Jeanette Hegg Duestad er nominert til prisen Årets kvinnelige utøver.
Ble VM-dronning i Kairo med fire gull på 300 meter, og ble kåret til mesterskapets beste kvinnelige skytter. Rangert som verdens beste skytter på OL-øvelsen 50 m match etter sesongen. Vant VM-bronse individuelt på denne prestisjeøvelsen.
Karoline Bjerkeli Grøvdal
Karoline Bjerkeli Grøvdal
Karoline Bjerkeli Grøvdal er nominert til prisen Årets kvinnelige utøver.
Tok et nytt imponerende EM-gull i terrengløp. For syvende gang på rad tok hun medalje i dette mesterskapet. Avgjorde løpet i den aller siste nedoverbakken før mål, og forsvarte dermed gullet fra fjorårets EM.
Marte Olsbu Røiseland
Marte Olsbu Røiseland
Marte Olsbu Røiseland er nominert til prisen Årets kvinnelige utøver.
Hadde et drømme-OL i Beijing og vant tre gull og to bronse. Det ble gull på sprint, jaktstart og miksstafett, og bronse på normalprogrammet og fellesstarten. Olsbu Røiseland vant også verdenscupen sammenlagt etter 15 pallplasser, derav åtte seire. En eventyrlig sesong for frolendingen.
Nora Mørk
Nora Mørk
Nora Mørk er nominert til prisen Årets kvinnelige utøver.
Har hatt et fantastisk 2022. Nøkkelspiller da Vipers vant Champions League i juni. Ble toppscorer med 107 mål, og ble tatt ut på all star-teamet. Kåret til verdens beste spiller i august. Var banens beste i EM-finalen og toppscorer i mesterskapet da Norge vant EM-gull i november.
Solfrid Koanda
Solfrid Koanda
Solfrid Koanda er nominert til prisen Årets kvinnelige utøver.
Har hatt en imponerende utvikling, og til tross for skadeproblemer ble hun verdensmester i 87-kilosklassen i desember. Var best i både rykk og støt, og vant med 260 kilo sammenlagt. Koanda ble også europamester i sin klasse. Et fantastisk år for Solfrid Koanda.
Therese Johaug
Therese Johaug
Therese Johaug er nominert til prisen Årets kvinnelige utøver.
Avsluttet karrieren på imponerende vis. I sitt siste OL og mesterskap tok Therese Johaug tre individuelle OL-gull i Beijing. Hun gikk til topps på 15 km skiathlon, 10 km klassisk og den avsluttende distansen 30 km fristil. Endelig vant Therese fra Dalsbygda OL-gull!
Aleksander Aamodt Kilde
Aleksander Aamodt Kilde
Aleksander Aamodt Kilde er nominert til prisen Årets mannlige utøver.
Vant både utforcupen og super-g-cupen, og ble nummer to i verdenscupen sammenlagt. Tok sølv i kombinasjonen under OL i Beijing og bronse i super-g. Startet årets sesong med seier etter seier i fartsdisiplinene.
Birk Ruud
Birk Ruud
Birk Ruud er nominert til prisen Årets mannlige utøver.
Hadde en eventyrlig OL-sesong, og vant historiens første OL-gull i freeski big air. Hvem husker ikke hans ikoniske sistehopp med det norske flagget? Etter OL i Beijing vant Birk Ruud også den totale verdenscupen sammenlagt.
Casper Ruud
Casper Ruud
Casper Ruud er nominert til prisen Årets mannlige utøver.
Casper Ruud har tatt nye, imponerende steg i karrieren. Var ranket som best nummer 2 i verden i 2022. Spilte seg fram til to finaleplasser i Grand Slam, både Roland Garros og US Open. Gikk til topps i turneringene i Gstaad, Geneve og Buenos Aires.
Erling Braut Haaland
Erling Braut Haaland
Erling Braut Haaland er nominert til prisen Årets mannlige utøver.
Jærbuen setter scoringsrekorder over alt hvor han spiller, uansett nivå. Haaland har tatt Premier League, og hele verden, med storm etter overgangen til Manchester City. Leverer helt utrolige scoringstall. En verdensklassespiller.
Jakob Ingebrigtsen
Jakob Ingebrigtsen
Jakob Ingebrigtsen er nominert til prisen Årets mannlige utøver.
Fortsetter å levere uvirkelige prestasjoner. Satte verdensrekord innendørs på 1500 m, vant VM-gull på 5000 m og VM-sølv på 1500 m. I EM ble det gull både på 1500 m og 5000 m. Bare førsteplasser i Diamond League. Nr. 1 på årets verdensstatistikk. Avsluttet sesongen med EM-gull i terrengløp.
Johannes Høsflot Klæbo
Johannes Høsflot Klæbo
Johannes Høsflot Klæbo er nominert til prisen Årets mannlige utøver.
Vant to gull, ett sølv og én bronse i OL i Beijing. Klæbo gikk til topps på sprint/fri teknikk og lagsprint klassisk, tok sølv på stafett og bronse på 15 km klassisk. Trønderen vant også verdenscupen sammenlagt for tredje gang.
Johannes Thingnes Bø
Johannes Thingnes Bø
Johannes Thingnes Bø er nominert til prisen Årets mannlige utøver.
Ble den ubestridte OL-kongen i skiskyting i kulda i Beijing, med fire gull og én bronse. Vant gull på sprinten, gull på fellesstarten, gull på miksstafetten og gull på herrestafett. I tillegg tok han bronse på normalprogrammet/20-kilometeren.
Jørgen Graabak
Jørgen Graabak
Jørgen Graabak er nominert til prisen Årets mannlige utøver.
Graabak er nå tidenes mestvinnende kombinertløper i OL. I Beijing vant han to gull og ett sølv. Det ble gull i storbakken individuelt og i lagkonkurransen, mens det ble sølv i normalbakken. Graabak vant også den prestisjetunge Seefeld-trippelen.
Kristian Blummenfelt
Kristian Blummenfelt
Kristian Blummenfelt er nominert til prisen Årets mannlige utøver.
Fortsetter sin eventyrlige karriere som verdens fremste triatlet. Ble verdensmester i iron man i mai 2022, i det utsatte mesterskapet fra 2021. Ble deretter verdensmester i iron man 70.3 i oktober i St. George i USA.
Marius Lindvik
Marius Lindvik
Marius Lindvik er nominert til prisen Årets mannlige utøver.
Endelig fikk Norge en olympisk mester i storbakken igjen. Marius Lindvik vant OL-gull i hopp stor bakke, og ble første norske vinner på 58 år. Etter OL i Beijing fulgte han opp med å bli verdensmester i skiflyvning på hjemmebane i Vikersund.
Mats Zuccarello
Mats Zuccarello
Mats Zuccarello er nominert til prisen Årets mannlige utøver.
Hadde i 2021-2022 sin beste sesong i NHL noensinne, med 24 mål og 55 assists for Minnesota Wild. Det gir 79 målpoeng på 70 kamper, og plasserer Zuccarello høyt opp på listen over de mest effektive angriperne. Har fortsatt i samme spor og med nye imponerende rekorder i årets sesong.
Tobias Svendsen Foss
Tobias Svendsen Foss
Tobias Svendsen Foss er nominert til prisen Årets mannlige utøver.
Overrasket en hel sykkelverden da han vant VM-gull i tempo-sykling i Australia i september. Tobias Svendsen Foss tok dermed historiens første norske VM-gull på øvelsen.
Håndballjentene
Håndballjentene
Håndballjentene er nominert til prisen Årets lag.
Håndballjentene imponerte igjen. Med sju mesterskapsdebutanter i troppen, vant de EM-gull også i 2022. Gullet ble sikret etter en dramatisk finale mot Danmark, hvor de norske spillerne aldri mistet håpet. Dette var det niende gullet i europamesterskap for Norge.
Lagtempolaget menn i OL 2022
Lagtempolaget menn i OL 2022
Lagtempolaget menn i OL 2022 er nominert til prisen Årets lag.
Skøytegutta tok et imponerende OL-gull på lagtempo i Beijing. De forsvarte dermed gullet fra OL i 2018. På vinnerlaget gikk Peder Kongshaug, Hallgeir Engebråten og Sverre Lunde Pedersen. Det ble også sølv i EM 2022 på denne øvelsen.
Sandvolleyballgutta Mol/Sørum
Sandvolleyballgutta Mol/Sørum
Sandvolleyballgutta Mol/Sørum er nominert til prisen Årets lag.
De norske sandvolleyballgutta fortsetter suksessen i sanden. Vant endelig VM-gull, Norges første på 2000-tallet. I tillegg ble det EM-bronse og seier i Kings of the Court. Mol/Sørum er nummer 1 på verdensrankingen.
Vipers, Kristiandsand
Vipers, Kristiandsand
Vipers, Kristiandsand er nominert til prisen Årets lag.
Fortsetter sin suverene seiersrekke under ledelse av Ole Gustav Gjekstad. Vant Champions League for andre gang på rad, etter en dramatisk finale mot Györ. Kristiansand-laget vant også serien, cupen og sluttspillet hjemme i Norge.
Hallgeir Engebråten
Hallgeir Engebråten
Hallgeir Engebråten er nominert til prisen Årets gjennombrudd.
Fikk sitt store gjennombrudd i 2022 med OL-bronse på 5000 m. Engebråten var også med på gull-laget på lagtempo. I Europamesterskapet ble det bronse på 5000 m og på lagtempo.
Marlene Farstad Grøttem
Marlene Farstad Grøttem
Marlene Farstad Grøttem er nominert til prisen Årets gjennombrudd.
I sin første internasjonale sesong, leverte Marlene toppresultater. Hun vant EM-gull -70kg fullkontakt, og viste med det at hun har tatt nivået internasjonalt. I finalen slo hun den regjerende verdensmesteren. Farstad Grøttem vant også World Cup Budapest og Scandinavian Open.
Pål Haugen Lillefosse
Pål Haugen Lillefosse
Pål Haugen Lillefosse er nominert til prisen Årets gjennombrudd.
Hadde sin store gjennombruddssesong med sin første mesterskapsmedalje da han tok bronse i stavsprang i EM. Satte også tre norske rekorder gjennom sesongen, sist med 5.86. Ble nummer ni i VM.
Sivert Guttorm Bakken
Sivert Guttorm Bakken
Sivert Guttorm Bakken er nominert til prisen Årets gjennombrudd.
Fjorårets komet i verdenscupen skiskyting, med to pallplasser. Gikk helt til topps på seierspallen for første gang på fellesstarten i verdenscupavslutningen i Holmenkollen. Var også med og tok stafettseire i verdenscupen.
Sondre Haga
Sondre Haga
Sondre Haga er nominert til prisen Årets gjennombrudd.
Ble historisk da han ble verdensmester i Trial 2 utendørs, i den nest høyeste VM-klassen med maks 300 ccm. Dette er den beste norske trialprestasjonen noensinne. Sondre «Gekko» Haga ble også nummer sju i VM X-trial innendørs.
Suzanna Tangen
Suzanna Tangen
Suzanna Tangen er nominert til prisen Årets gjennombrudd.
Gjorde et stort karrierehopp da hun tok to VM-sølv i parasykling, klasse H4, i Baie-Comeau i Canada. Først ble det sølv på tempo og deretter på landeveisrittet i håndsykling. Tok også sølv i EM og flere pallplasser i verdenscupen.
Thale Rushfeldt Deila
Thale Rushfeldt Deila
Thale Rushfeldt Deila er nominert til prisen Årets gjennombrudd.
Var en av sju debutanter på EM-laget som tok gull i november. Debuterte på landslaget i april, og i EM ble det stadig mer spilletid for Rushfeldt Deila, hvor hun gjorde en solid jobb i det norske forsvaret i kamp etter kamp. Thale Rushfeldt Deila leverte et imponerende debutmesterskap for håndballjentene.
Aida Dahlen
Aida Dahlen
Aida Dahlen er nominert til prisen Årets kvinnelige parautøver.
Aida oppnådde toppranking i verden i sin klasse i 2022. Hun tok VM-sølv i single klasse 8 i Granada, Spania. I tillegg vant Aida Montenegro Para Open (klasse 7-9) og gikk til topps i French og Finlandia Open (singel klasse 8).
Birgit Skarstein
Birgit Skarstein
Birgit Skarstein er nominert til prisen Årets kvinnelige parautøver.
Birgit Skarstein fortsetter suksessen på vannet. Først tok hun gull i singlesculler under europamesterskapet i München, før hun toppet sesongen med et suverent VM-gull i Tsjekkia. Birgit har vunnet alt som vinnes kan.
Helle Sofie Sagøy
Helle Sofie Sagøy
Helle Sofie Sagøy er nominert til prisen Årets kvinnelige parautøver.
I 2022 nådde Helle Sofie Sagøy helt til topps, da det ble VM-gull i klasse SL4 i november. Sagøy toppet verdensrankinglisten i damesingle i høst. Vant også verdenscupstevner i Spania, Canada og Irland.
Suzanna Tangen
Suzanna Tangen
Suzanna Tangen er nominert til prisen Årets kvinnelige parautøver.
Har hatt sin aller beste sesong som håndsyklist. Tok to VM-sølv i parasykling, klasse H4, i Baie-Comeau i Canada. Først ble det sølv på tempo og deretter på landeveisrittet i håndsykling. Tok også sølv i EM og flere pallplasser i verdenscupen.
Vilde Nilsen
Vilde Nilsen
Vilde Nilsen er nominert til prisen Årets kvinnelige parautøver.
Vilde tok to individuelle VM-gull og ett sølv under para-VM på hjemmebane. Det ble gull på 10 kilometer klassisk og på klassisk sprint, mens det ble sølv på 15 km fri. Nilsen tok også sølv i Paralympics på sprint/fri teknikk og bronse på stafett i åpen klasse.
Fredrik Solberg
Fredrik Solberg
Fredrik Solberg er nominert til prisen Årets mannlige parautøver.
Fredrik Solberg fortsetter historien med fremragende norske paraprestasjoner i svømmebassenget. Solberg tok VM-sølv på 50 m fri i Funchal, Portugal. Nå seiler han opp som et spennende håp til Paralympics i Paris 2024.
Jesper Saltvik Pedersen
Jesper Saltvik Pedersen
Jesper Saltvik Pedersen er nominert til prisen Årets mannlige parautøver.
For Jesper Saltvik Pedersen ble 2022 et helt spesielt år. Først vant han tre gull og to sølv under VM på Hafjell. Noen uker senere toppet han det hele med fire gull og ett sølv i Paralympics i Beijing. Vant også verdenscupen sammenlagt, med 6 enkeltseire.
Salum Ageze Kashafali
Salum Ageze Kashafali
Salum Ageze Kashafali er nominert til prisen Årets mannlige parautøver.
Vant Race to Zero under Bislett Games på 10.57 (i lett motvind), i konkurranse med paralympics-vinnere, verdensrekordholdere og verdensmestere på 100 meter. Ble nummer to i NM for funksjonsfriske med tiden 10.59 i minus 1,4 vind. (Ingen andre internasjonale konkurranser i 2022).
Tommy Urhaug
Tommy Urhaug
Tommy Urhaug er nominert til prisen Årets mannlige parautøver.
Holder seg stabilt i den ypperste verdenseliten i bordtennis. Ranket som nummer to i verden pr. september 2022. Urhaug gikk til topps i Montenegro Para Open (single klasse 5) og tok andreplasser både i Slovenia og French Para Open.
Bjarne Rykkje
Bjarne Rykkje
Bjarne Rykkje er nominert til prisen Årets trener.
Rykkje står bak den norske skøytesuksessen med OL-gull på lagtempo og bronse på 5000 m for menn. Har jobbet langsiktig med unge utøvere med OL som det store målet. Øverst på prioriteringslisten ble lagtempo satt, og igjen lyktes Norge med å vinne OL-gullet!
Christian Ruud
Christian Ruud
Christian Ruud er nominert til prisen Årets trener.
Trener og pappa for Casper Ruud, som på det beste var ranket som nummer 2 i verden i 2022. Casper Ruud kom helt til finalen i Grand Slam-turneringene Roland Garros og US Open, og vant tre turneringer i året som gikk.
Espen Berg-Knutsen
Espen Berg-Knutsen
Espen Berg-Knutsen er nominert til prisen Årets trener.
Som hovedtrener for rifleskytterne, har Berg-Knutsen opplevd en helt eventyrlig sesong i 2022. Han har en stor del av æren for riflelandslagets suksess. Med 7 gull, 2 sølv og 2 bronse ble Norge beste nasjon i rifle under VM i Skyting i Egypt.
Jan Schmid
Jan Schmid
Jan Schmid er nominert til prisen Årets trener.
Hovedtrener for elitelaget i kombinert for menn i sesongen 2021/2022. Var ansvarlig for Norges to gull og to sølv i OL, samt verdenscupseieren individuelt og for lag. Norge er tilbake på toppen og dominerer idretten under Schmids ledelse.
Kåre Mol
Kåre Mol
Kåre Mol er nominert til prisen Årets trener.
Mangeårig trener for Anders Mol og Christian Sørum, som i 2022 tok sitt aller første VM-gull. Dette var Norges første VM-tittel på 2000-tallet. Sesongen ga også EM-bronse, seier i Kings of the Court og plassering øverst på verdensrankingen.
Patrick Oberegger
Patrick Oberegger
Patrick Oberegger er nominert til prisen Årets trener.
Hovedtrener for skiskytterlandslaget damer, elite. Har bygget et sterkt lag og står bak kvinnelandslagets prestasjoner med Marte Olsbu Røiselands OL-suksess, samt lagets øvrige OL-medaljer og verdenscupprestasjoner.
Thorir Hergeirsson
Thorir Hergeirsson
Thorir Hergeirsson er nominert til prisen Årets trener.
Islendingen ledet håndballjentene til EM-gull med sju debutanter i troppen. Har vært landslagssjef siden 2009 og har ledet Håndballjentene i 18 mesterskap og vunnet 14 medaljer – ni av dem i gull. En lagbygger både med spillerne og teamet han har rundt seg.
Ada Stolsmo Hegerberg
Ada Stolsmo Hegerberg
Ada Stolsmo Hegerberg er nominert til prisen Årets navn.
Var en av banens beste da Lyon vant 3-1 over Barcelona i finalen i Champions League. Scoret ett mål og hadde en assist. Hun er den første spilleren som har scoret i fire mesterligafinaler siden Real Madrid-legenden Alfredo di Stefano. Ada Hegerberg er tidenes mestscorende spiller i kvinnenes Champions League.
Birgit Skarstein
Birgit Skarstein
Birgit Skarstein er nominert til prisen Årets navn.
Birgit Skarstein fortsetter suksessen på vannet. Først tok hun gull i singlesculler under europamesterskapet i München, før hun toppet sesongen med et suverent VM-gull i Tsjekkia. Birgit har vunnet alt som vinnes kan.
Birk Ruud
Birk Ruud
Birk Ruud er nominert til prisen Årets navn.
Hadde en eventyrlig OL-sesong, og vant historiens første OL-gull i freeski big air. Hvem husker ikke hans ikoniske sistehopp med det norske flagget? Etter OL i Beijing vant Birk Ruud også den totale verdenscupen sammenlagt.
Casper Ruud
Casper Ruud
Casper Ruud er nominert til prisen Årets navn.
Casper Ruud har tatt nye, imponerende steg i karrieren. Var ranket som best nummer 2 i verden i 2022. Spilte seg fram til to finaleplasser i Grand Slam, både Roland Garros og US Open. Gikk til topps i turneringene i Gstaad, Geneve og Buenos Aires.
Erling Braut Haaland
Erling Braut Haaland
Erling Braut Haaland er nominert til prisen Årets navn.
Jærbuen setter scoringsrekorder over alt hvor han spiller, uansett nivå. Haaland har tatt Premier League, og hele verden, med storm etter overgangen til Manchester City. Leverer helt utrolige scoringstall. En verdensklassespiller.
Håndballjentene
Håndballjentene
Håndballjentene er nominert til prisen Årets navn.
Håndballjentene imponerte igjen. Med sju mesterskapsdebutanter i troppen, vant de EM-gull også i 2022. Gullet ble sikret etter en dramatisk finale mot Danmark, hvor de norske spillerne aldri mistet håpet. Dette var det niende gullet i europamesterskap for Norge.
Jakob Ingebrigtsen
Jakob Ingebrigtsen
Jakob Ingebrigtsen er nominert til prisen Årets navn.
Fortsetter å levere uvirkelige prestasjoner. Satte verdensrekord innendørs på 1500 m, vant VM-gull på 5000 m og VM-sølv på 1500 m. I EM ble det gull både på 1500 m og 5000 m. Bare førsteplasser i Diamond League. Nr. 1 på årets verdensstatistikk. Avsluttet sesongen med EM-gull i terrengløp.
Jarl Magnus Riiber
Jarl Magnus Riiber
Jarl Magnus Riiber er nominert til prisen Årets navn.
Vant verdenscupen sammenlagt for fjerde år på rad. Tok 12 enkeltseire i sesongen 2021-2022, men måtte se OL gå fløyten på grunn av covid. Formidabel åpning også på årets verdenscupsesong, med fire seire. Er nå tidenes utøver i verdenscupen med 53 enkeltseire.
Jesper Saltvik Pedersen
Jesper Saltvik Pedersen
Jesper Saltvik Pedersen er nominert til prisen Årets navn.
For Jesper Saltvik Pedersen ble 2022 et helt spesielt år. Først vant han tre gull og to sølv under VM på Hafjell. Noen uker senere toppet han det hele med fire gull og ett sølv i Paralympics i Beijing. Vant også verdenscupen sammenlagt, med 6 enkeltseire.
Johannes Høsflot Klæbo
Johannes Høsflot Klæbo
Johannes Høsflot Klæbo er nominert til prisen Årets navn.
Vant to gull, ett sølv og én bronse i OL i Beijing. Klæbo gikk til topps på sprint/fri teknikk og lagsprint klassisk, tok sølv på stafett og bronse på 15 km klassisk. Trønderen vant også verdenscupen sammenlagt for tredje gang.
Johannes Thingnes Bø
Johannes Thingnes Bø
Johannes Thingnes Bø er nominert til prisen Årets navn.
Ble den ubestridte OL-kongen i skiskyting i kulda i Beijing, med fire gull og én bronse. Vant gull på sprinten, gull på fellesstarten, gull på miksstafetten og gull på herrestafett. I tillegg tok han bronse på normalprogrammet/20-kilometeren.
Kristian Blummenfelt
Kristian Blummenfelt
Kristian Blummenfelt er nominert til prisen Årets navn.
Fortsetter sin eventyrlige karriere som verdens fremste triatlet. Ble verdensmester i iron man i mai 2022, i det utsatte mesterskapet fra 2021. Ble deretter verdensmester i iron man 70.3 i oktober i St. George i USA.
Magnus Carlsen
Magnus Carlsen
Magnus Carlsen er nominert til prisen Årets navn.
Holder stand som verdens beste sjakkspiller. Vant VM-gull i hurtig-sjakk for fjerde gang i romjulen, og avsluttet året med å vinne VM-gull også i lynsjakk. Dette var Carlsens sjette VM-gull i lynsjakk. Tok også VM-bronse i Fischer-sjakk.
Marius Lindvik
Marius Lindvik
Marius Lindvik er nominert til prisen Årets navn.
Endelig fikk Norge en olympisk mester i storbakken igjen. Marius Lindvik vant OL-gull i hopp stor bakke, og ble første norske vinner på 58 år. Etter OL i Beijing fulgte han opp med å bli verdensmester i skiflyvning på hjemmebane i Vikersund.
Marte Olsbu Røiseland
Marte Olsbu Røiseland
Marte Olsbu Røiseland er nominert til prisen Årets navn.
Hadde et drømme-OL i Beijing og vant tre gull og to bronse. Det ble gull på sprint, jaktstart og miksstafett, og bronse på normalprogrammet og fellesstarten. Olsbu Røiseland vant også verdenscupen sammenlagt etter 15 pallplasser, derav åtte seire. En eventyrlig sesong for frolendingen.
Therese Johaug
Therese Johaug
Therese Johaug er nominert til prisen Årets navn.
Avsluttet karrieren på imponerende vis. I sitt siste OL og mesterskap tok Therese Johaug tre individuelle OL-gull i Beijing. Hun gikk til topps på 15 km skiathlon, 10 km klassisk og den avsluttende distansen 30 km fristil. Endelig vant Therese fra Dalsbygda OL-gull!
Viktor Hovland
Viktor Hovland
Viktor Hovland er nominert til prisen Årets navn.
Fortsetter å prestere i verdenstoppen. Gikk til topps i Dubai Desert Classic og avsluttet sesongen med å vinne Hero World Challenge. Landet som nummer ti på verdensrankingen i midten av desember.
Eira Weseth
Eira Weseth
Eira Weseth er finalist til prisen Årets ildsjel.
Se video fra da Eira Weseth ble overrasket av Olaf Tufte.
Navn: Eira Weseth
Alder: 73 år
Idrett: Allidrett
Idrettslag: Hof IL, Holmestrand
Idrettskrets: Vestfold og Telemark
Eira Weseth har hatt tillitsverv i Hof Idrettslag i hele 37 år, og hun er fortsatt leder av idrettslaget. Som 23-åring var Weseth med på å starte turngruppa i Hof IL, og hun var turntrener for både barn og voksne i 15 år. Weseth var også leder av økonomikomiteen i mange år, komiteen arrangerte bingo, fester og lotterier, som igjen gjorde at idrettslaget hadde god økonomi og kunne ha stor aktivitet. Weseth har hatt en rekke oppgaver i idrettslaget de siste årene, blant annet som underholdningssjef under NM på ski, hun var med på å starte idrettsskolen for barn, hun har sittet i valgkomiteen og i jubileumskomiteen. Weseth har vært med på å arrangere langrenn i mange år, og også vært rennleder. I 2010 var Weseth primus motor for salg av andelsbevis, der idrettslaget fikk inn totalt 500.000, noe som gikk til ny løypemaskin.
Andre ting som Weseth har holdt i, er blant annet ansvar for søknader til kommunale tilskudd, medlemsregisteret i KlubbAdmin og ansvar for Idrettens dag. Weseth bidro sterkt til at ny kunstgressbane kunne åpne i Hof i 2015. Weseth er også medlem av Holmestrand Idrettsråd, et verv hun har hatt de siste fem årene.
Weseth har fått en rekke priser opp gjennom årene, blant annet fikk hun i 1991 Grete og Johan Lysaker innsatspokal for oppstart av idrettskolen for barn, samt den samme innsatspokalen i 2010 for innsamling til ny løypemaskin. Året etter fikk hun også Hof kommunes kulturpris. Weseth er en ekte ildsjel.
Jan Magne Dybvik
Jan Magne Dybvik
Jan Magne Dybvik er finalist til prisen Årets ildsjel.
Se video da Jan Magne Dybvik ble overrasket av Kjetil André Aamodt.
Navn: Jan Magne Dybvik
Alder: 64 år
Idrett: Allidrett
Idrettslag: Godøy Idrettslag
Idrettskrets: Møre og Romsdal
Jan Magne Dybvik ble medlem i hovedstyret til Godøy allerede som 22-åring, og har fortsatt i ulike styrer og utvalg i hele 42 år. De siste årene har han vært leder for turgruppen i Godøy IL. I hans regi har det blitt bygget en tursti på 5 kilometer som ligger idyllisk til ved fjellfoten av Godøyfjellet. Dette skjedde samtidig med at forfallet på fjellstiene var så stort at statsforvalteren mente at de måtte begrense antall mennesker som fikk gå tur her. Det ønsket ikke Dybvik å høre på, og han leide helikopter og fikk flydd opp steinblokker. Deretter satte han i stand en dugnadsgjeng på 25-30 mennesker som har lagt ut samtlige stein på dugnad, slik at alle kan gå tørrskodd på fjellet. Til og med Olav Thon bidro med en pen sum til helikopterfrakt og steinkjøp. Med turstien har han satt folkehelse i system.
Dybvik har klart å skape noe andre bare kan beundre, han ser alltid etter muligheter til å få ting gjort for andre. For tre år siden kjøpte laget en snøscooter med løypelegger. Da klarer ikke Dybvik å komme seg fort nok hjem for å kjøre opp spor til barnehager, skoler og andre skientusiaster. Alt han gjør, gjør han for at andre skal ha det kjekt på øya, både fastboende og tilreisende. Mottoet til Dybvik er å fremsnakke alle som vil delta og ikke kritisere dem som av forskjellige årsaker ikke kan delta.
Rolf Hall
Rolf Hall
Rolf Hall er finalist til prisen Årets ildsjel.
Se video fra da Rolf Hall ble overrasket av Rigmor Hansen Aarrestad.
Navn: Rolf Hall
Alder: 70 år
Idrett: Turn og innebandy
Idrettslag: Harstad turnforening
Idrettskrets: Troms og Finnmark
Rolf Hall har vært en aktiv turner, og han var på kretsnivå i Ofoten og Sør-Troms fram til 18-års alderen, da han ble turntrener. Nå har han vært trener i hele 52 år, og er fortsatt en av Harstads Turnforening mest aktive trenere. Han er en fantastisk engasjert frivillig som er hovedtrener på tre partier, og som ofte også vikarierer som trener på andre partier når noen er borte. Han er alltid først i hallen alle dagene i uka, låser opp og starter med opprigging av utstyr. Han er alltid den siste som går etter nedrigg og rydding.
Hall er svært godt likt av alle i klubben, og han har en egen evne til å se alle. Han gir mye ros, og har alltid noe å lære bort og tilføye på alle nivåer. Omsorgen er særlig stor for nye gymnaster, og han passer alltid på at utøvere får utfordringer på sitt nivå. Han er svært inkluderende, og har bidratt både for nyankomne til Norge og på paraturn. Hall er først i køen på alle dugnader og har bidratt på mange reiser som trener og reiseleder, både til oppvisninger, stevner og konkurranser.
I tillegg til sitt daglige engasjement for Harstad Turnforening er Rolf fortsatt aktiv i Harstad Innebandyklubb, og han går ofte rett videre til innebandytrening etter flere timer med turn i hallen. Der er han med som spiller på treninger, han rigger, rydder, vasker og deltar som frivillig ved kamper og arrangementer for klubben. I tillegg til dette er han aktiv i styre og stell i Harstad helsesportlag, Røde kors, og han har også vært aktiv i Harstad Sportsdykkerklubb. På toppen av det hele deltar han ofte på andre dugnader, og turnforeningen kunne for ikke lenge siden lese i avisen at han hadde ryddet 150 kg piggtråd fra krigens dager, for at ingen på skogstur skulle skade seg. Det er heller ikke uvanlig å se han rydde skog i og rundt turløyper, og å passe på og gjøre rent i gapahuker.
I kategoriene Årets forbilde, Årets hederspris og Utøvernes pris annonseres ingen kandidater på forhånd.