#
Tore Øvrebø. Foto: Geir Owe Fredheim

– Et OL stint av stolte norske idrettsøyeblikk

Skrevet av Maria Kurth 11. august 2024

Tore Øvrebø sier seg godt fornøyd med Norges prestasjoner i OL i Paris. Olympiatoppens medaljemål ble oppfylt med en superlørdag.

Søndag formiddag samlet Tore Øvrebø, toppidrettssjef i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité, den norske pressen til en avsluttende pressekonferanse om OL i Paris.

Øvrebø åpnet med å takke IOC, Frankrike og innbyggerne i Paris for et fantastisk arrangement og en imponerende publikumsoppslutning gjennom lekene. Nærmest alle arenaer har vært fylt til randen med tilskuere, uansett idrett og tid på døgnet.

– Vi kjenner på idrettsgleden og begeistringen fra det franske folket. Det er full gass på tribunene, også når det ikke er franske utøvere som konkurrerer. Imponerende, fastslo toppidrettssjefen.

I mai la Tore Øvrebø fram Olympiatoppens offisielle OL-mål: Åtte medaljer. Etter en formidabel sluttspurt på OLs nest siste dag, nådde Norge målet med fire gull, ett sølv og tre bronse. 

– Vi hadde en fantastisk dag i går som sørget for at vi nådde målet, men det var på hengende håret, sa han.

– Dette OL har vært stint av stolte norske idrettsøyeblikk. Det er så magisk, og det er så mange utøvere som har prestert opp mot sitt beste.

Fire av de norske medaljevinnerne er kvinner. Like mange menn reiser hjem med edelt metall rundt halsen.

– Kvinneandelen av utøverne er 47 prosent, det kaller jeg 50-50. Samme fordeling har vi på medaljefangsten. Det er en gledelig utvikling, og vi vil fortsette å tilrettelegge for toppidrett i forbundene uavhengig av kjønn, sa Øvrebø.

Toppidrettssjefen benyttet også anledningen til å takke utøverne og teamene rundt.

– Jeg vil takke utøverne som har forberedt seg så godt som de kan. Det er alt fra store apparat til små familieceller. Det er en veldig dedikert gjeng som har sørget for disse fantastiske resultatene, sa han.

Meld deg på vårt nyhetsbrev