#
Jeanette Hegg Duestad skyter i finalen i Paris-OL. Foto: REUTERS/Amr Alfiky

8. plass til Jeanette Hegg Duestad

Skrevet av Maria Kurth / NTB 29. juli 2024

Duestad fikk det tøft i finalen i 10 meter luftrifte og endte til slutt på en 8. plass.

Mandag morgen var Duestad en av åtte skyttere i finalen i 10 meter luftrifle. Etter en solid 2. plass i kvalifiseringen, var det knyttet stor spenning til hva Duestad kunne levere i finalen.  

Nordmannen fikk en trå start med 9,9, 10,1 og 9,9 før hun løftet seg til 10,4. Konkurrentenes forsprang ble dog for stort, og Duestad var førstemann ut av finalen.   

– Jeg er så tøff som jeg ønsket å være. De første skuddene går feil i forhold til pulsslagene og da blir det for tynt. Resten er bra, sier 25-åringen til NTB.

Duestad var i aksjon i Tokyo for tre år siden. Da ble hun nummer fire i øvelsen 10 meter luftrifle etter at hun satte ny olympisk rekord i kvalifiseringen. Også i øvelsen rifle 50 meter match kom hun på 4.-plass i Tokyo.

Nå har den norske skytteren et par dager på å omstille før hun skal ut i kvalifisering til 50 meter rifle (tre posisjoner) på torsdag.

Røk ut i kvalifiseringen

Jon-Hermann Hegg, Synnøve Berg og Ole Martin Halvorsen deltok også i kvalifiseringen i 10 meter luftrifle. Jon-Hermann Hegg var 0,2 poeng unna å bli blant de åtte som fikk skyte om gull.

– Jeg har to skudd som går litt ut i dag. Hadde ett av de ikke gått så dårlig, hadde det vært nok. Det er så lite at man nesten ikke tror det, sa Hegg til NRK etter kvalifiseringen.

Synnøve Berg ble nummer 14 i kvalifiseringen, men 17-åringen var fortsatt svært godt fornøyd med sin OL-debut. Hun gjorde sin siste opptreden i Paris søndag.

Ole Martin Halvorsen endte på en 42. plass i kvalifiseringen. Nye muligheter venter for han, Hegg og Duestad allerede på onsdag (menn) og torsdag (kvinner) når de skal delta i 50 meter rifle (tre posisjoner). Hegg tok i mai EM-gull i øvelsen.

Små marginer

Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg ble lørdag nummer fem i øvelsen 10 meter luftrifle blandet lag. Den norske duoen var utrolige 0,1 poeng unna å sikre seg plass i bronsefinalen, men medaljehåpet røk helt på tampen.

– Det er vel ikke første gang det, dette har vi kjent på før. Vi vet hvor små marginene er. I dag var det deres tur. Vi kunne sikkert fått ut litt mer på en enda bedre dag, men vi gjør vårt beste, sa Duestad til NRK etter lagkonkurransen.

Synnøve Berg og Ole Martin Halvorsen endte på 21. plass i lagkonkurransen. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev