#
Anders Mol og Christian Sørum er klare for kvartfinale. Foto: Geir Owe Fredheim

Mol og Sørum med fire strake OL-seirer – klare for kvartfinale

Skrevet av NTB / Maria Kurth 5. august 2024

Tittelforsvarerne Anders Mol og Christian Sørum er videre til kvartfinalen i OL-turneringen i sandvolleyball. Den norske duoen vant 2-0 i sett over USA.

Mol og Sørum har ennå til gode å tape et sett i OL. Amerikanerne Chase Budinger og Miles Evans ble beseiret med settsifrene 21-16, 21-14.

Budinger har fortid som NBA-spiller og har tidligere deltatt i NBAs Slam Dunk-konkurranse. Den 2,01 meter høye amerikaneren holdt USA inne i kampen tidlig i det første settet, men Mol og Sørum gjenfant soliditeten og gikk opp i 1-0 i sett.

– Vi er utrolig fornøyde, kampen gikk bra. Vi spiller en bra taktisk kamp, server bra og står godt i forsvar. Det var mye hardt arbeid, så vi er ganske slitne. Det var litt tyngre å spille klokken to på dagen enn ti på kvelden, sier Anders Mol etter kampen.

Amerikanerne gikk opp i en tidlig ledelse i andre sett, men den norske duoen slo knallhardt tilbake og fikk full kontroll på settet. Dermed kunne de kontrollere inn seier og avansement.

I kvartfinalen møter de norske tittelforsvarerne spansk motstand. Veteranene Adrian Gaviria (36) og Pablo Herrera (42) er neste hinder for Mol og Sørum på veien mot ny OL-finale.

– Vi er vant til å gå inn i kamper og turneringer som favoritter. Vi vet at jobben må gjøres, og Spania er et bra lag. Pablo er i sitt sjette OL - det er helt enormt inspirerende. Nå slo de et utrolig bra polsk lag, så de har funnet flyten, sier de norske gutta.

I Tokyo-OL for tre år siden vant Mol og Sørum over de spanske veteranene i puljespillet. Da endte lekene med OL-gull for nordmennene.

– Det blir en tøff kamp. Vi lader opp som vi alltid gjør og tar hver eneste motstander på alvor. Vi må bare gjøre jobben, så kan vi forhåpentligvis spille semifinale og kjempe om medalje. 

Den norske duoen har hatt en uvanlig oppladning til lekene etter at Mol pådro seg et brudd i foten i mars. De har ikke fått deltatt i så mange turneringer som ønsket, men virker å ha funnet formen til OL.

– Vi har funnet bra rytme og selvtillit. Samtidig er sporten marginal. Vi føler vi har gjort en bra figur så langt, og håper vi kan fortsette med det gode spillet. Vi tar med oss masse selvtillit som blir viktig når det spisser seg til. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev