#
Casper Ruud og trener Christian Ruud under pressekonferansen i OL-landsbyen torsdag ettermiddag. Foto: Geir Owe Fredheim

Casper Ruud før sitt første OL: - Vil ta medalje

Skrevet av Maria Kurth 25. juli 2024

25-åringen stod over OL i Tokyo. Nå er han klar for å kjempe om edelt metall i Paris.

Torsdag formiddag ble det klart at 25-åringen møter japanske Taro Daniel i 1. runde i singelturneringen i Paris. Når kampen spilles, er foreløpig ikke avklart.  

- Han er en god spiller. Jeg tapte en tøff match mot han i fjor og ønsker å revansjere meg. Spillerne som får delta i OL er blant de beste i verden, så skal man ta medalje, må man slå mange gode motstandere. Jeg tar én kamp om gangen, sier Ruud.

Tennisstjernen trives godt i Paris. I 2022 og 2023 tok han seg til finale i den prestisjetunge Grand Slam-turneringen på Roland Garros, arenaen som nå skal huse OL-turneringen. Nå gleder Ruud seg til å kjempe om medalje i den franske byen.  

- Det blir gøy. Jeg har gledet meg ganske lenge i og med at det ikke ble noe Tokyo-OL for min del. Vi er vant til å være i Paris et par ganger i året, og nå ble det en tredje tur. Jeg er motivert.

Ruud kom til OL-byen onsdag kveld. Da ble han tatt godt imot av den norske troppen.

- Jeg fikk en fin mottakelse i går av de andre utøverne som er her. OL-landsbyen er stor, og det er veldig gøy å være omringet av så mange utøvere. For mange er OL det største, og det er gøy å se hvordan de forbereder seg og gleder seg til å konkurrere. Det er motiverende, rett og slett, sier Ruud som har klare ambisjoner for turneringen:

- Jeg har lyst til å ta medalje for landet mitt og ønsker at Norge skal gjøre det bra på tvers av alle idretter. Det er andre norske utøvere som er større favoritter enn det jeg anser meg selv som, men jeg ønsker å bidra så godt jeg kan, sier han.

CasperRuud_Pressekonf3_foto_GeirOweFredheim.jpg

Foto: Geir Owe Fredheim

Meld deg på vårt nyhetsbrev