#
Casper Ruud kunne smile etter en flott oppvisning på Roland Garros i Paris. Foto: Geir Owe Fredheim

Casper Ruud seiret i OL-debuten

Skrevet av Maria Kurth 28. juli 2024

Casper Ruud slo tilbake etter et tøft åpningssett mot Taro Daniel og tok seg videre til andre runde i OL i Paris.

Ruud vant første runde med sifrene 7–5, 6–1, og møter enten Andrea Vavasorri fra Italia eller Pedro Martinez fra Portugal i neste kamp.

- Det var en tøff kamp. Litt slurvete i starten med marginer på feil side, så jeg  fikk en litt dårlig start. Heldigvis klarte jeg å hente meg inn og ta det første settet, og kunne bygge selvtillit fra det, sier Casper Ruud til TVNorge etter seieren.

Japanske Taro Daniel viste gode takter fra start i Paris og brøt Ruuds første servegame. På stillingen 4-3 i favør Daniel brøt Ruud tilbake og utlignet til 4-4.

Så tok Ruud kontroll på kampen. Første sett ga nordmannen 7-5-seier og godt momentum inn i det neste. Med seier 6-1 i andre sett var OL-debuten og avansement til andre runde et faktum. 

- Det blir en tøff match uansett, de er gode spillere. Jeg skal bare prøve å omstille, lade om og glede meg til ny kamp, sier Ruud. 

Sist Norge deltok i tennis i OL var i 2000. Da representerte Casper Ruuds far, Christian Ruud, Norge i et sommer-OL for tredje gang. Norge har én OL-medalje i tennis (bronse ved Anna Margretha «Molla » Bjurstedt i 1912).

Casper Ruud første runde 1.jpg

Casper Ruud første runde 2.jpg

Foto: Geir Owe Fredheim

Meld deg på vårt nyhetsbrev