#
Christian Sørum og Katrine Lunde har fått det ærefulle oppdraget som flaggbærere under åpningen av sommer-OL i Paris.

OL i Paris: Disse skal bære det norske flagget

Skrevet av Maria Kurth 25. juli 2024

Christian Sørum og Katrine Lunde blir norske flaggbærere under åpningsseremonien for OL i Paris.

Håndballspilleren Katrine Lunde og sandvolleyballspilleren Christian Sandlie Sørum er valgt ut til det ærefulle oppdraget. Dette er andre gang Norge stiller med to flaggbærere.

- Jeg føler meg veldig beæret som ble spurt om å ta dette oppdraget. Å få bære det norske flagget under åpningsseremonien på Seinen er høytidelig, stor stas og betyr mye for meg. Jeg er stolt over å representere Norge i mitt femte OL og til og med få være flaggbærer, sier Katrine Lunde.

Lunde deltar i sitt femte OL, og har to gull- og to bronsemedaljer fra de olympiske leker. Sørum deltar for andre gang og vant gull sammen med makkeren Anders Mol i Tokyo. Sandvolleyballspilleren ser fram til å bære flagget sammen med Katrine Lunde.

- Jeg har fulgt med på åpningsseremoniene i OL siden jeg var liten, så dette er veldig stas. Å få være flaggbærer i mitt andre OL er for meg en ære på vegne av min makker Anders og meg, sier Christian Sandlie Sørum.

Toppidrettssjef Tore Øvrebø ser med stolthet fram til lede den norske troppen under åpningsseremonien, bak de to flaggbærerne.

- Katrine og Christian er to flotte representanter for norsk toppidrett. De står for gode verdier, en sterk prestasjonskultur og erfaring på en beundringsverdig måte. Troppen og nasjonen kan være stolte av våre to flaggbærere og måten de representerer norsk toppidrett på, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev