#
Lars Martin Benske og Ask Tjøm er finaleklare. Foto: Bertrand GUAY / AFP

Flere norske utøvere finaleklare

Skrevet av Maria Kurth / NTB 31. juli 2024

De neste dagene kan Norge ta sine første medaljer i årets Paris-OL. Utøvere i skyting, seiling, roing og dressur er klare for å kjempe om gull.

Onsdag morgen skjøt Jon-Hermann Hegg 593 poeng i 50 meter luftrifle match og sikret seg med det en plass i finalen. Nordmannen var svært lettet etter å ha endt på 2. plass i kvalifiseringen. 

– Nå er jeg veldig lettet. Veldig. Det føles godt. Flyten var mye bedre enn på luft, og det var bare å skyte, sa Hegg til NTB etter kvaliken.

25-åringen skal skyte om medalje torsdag fra kl. 09.30. Alle de åtte finalistene starter med null poeng når det hele skal avgjøres.

To medaljekandidater i roing

De norske roerne Thea Helseth og Inger Kavlie skal kjempe om edelt metall i dobbeltsculler i OL i Paris. Duoen tok seg videre fra en intens semifinale.

– Det er det villeste jeg har sett, sa Eurosports ekspert. 

De norske medaljehåpene måtte bli blant de tre beste i heat med USA, Australia, Romania, Storbritannia og Kina for å avansere, og det klarte de. Helseth og Kavlie ror for gull torsdag kl. 11.18.

Finaleklare er også den norske duoen Lars Martin Benske og Ask Tjøm. De to avanserte til finale i lettvekt dobbeltsculler etter å ha blitt nummer tre i semifinalen onsdag. 

OL-finalen kan fort bli den siste konkurransen for duoen. Tjøm har nemlig meldt at han legger opp etter lekene i Paris. Det samme kan Benske finne på å gjøre.

– Vi har gjort alt vi har kunnet og skuldrene er lave. Målet er medalje. Jeg tror at ingenting er umulig, sa Ask Tjøm til NTB før konkurransestart.

Finalen går 2. august kl. 12.00.

Seilerne på skuddhold

Helene Næss og Marie Rønningen er med i medaljekampen i seiling etter de tre siste innledende OL-seilasene i 49er FX-klassen i Marseille.

Torsdag kl. 15.40 starter de medaljeseilasen på 4.-plass med bare 2 poeng opp til bronseplass og 9 poeng til lederbåten. Det betyr at edelt metall er innen rekkevidde.

Finale i dressur

Isabel Freese og hingsten Total Hope Old var i aksjon tidlig i onsdagens dressurkonkurranse i den franske hovedstaden.

Det norske OL-håpet leverte karrierebeste og er finaleklar i dressur. Ekspertene lot seg imponere av prestasjonen. Dressurfinalen går 4. august.

Meld deg på vårt nyhetsbrev