#
Håndballgutta måtte se seg slått i kvartfinalen. Foto: NTB

Håndballgutta røk i kvartfinalen

Skrevet av Maria Kurth / NTB 7. august 2024

Drømmen og håpet om en historisk plass i semifinalen i OL ble stoppet effektivt av Slovenia onsdag kveld. Norge tapte 28-33.

Norge lå under med fire mål til pause (12-16). De rødkledde var med etter hvilen, men klarte ikke å hente inn forspranget.

Gabriel Setterblom kom inn og gjorde sakene sine godt etter hvilen, og Norge var under med tre mål med ti minutter igjen, men nærmere kom de ikke.

– Vi roter mye i 1. omgang. Vi står tidvis veldig bra i forsvar, men de har god flyt og er mer kyniske enn oss. I 2. omgang er vi bak med to og har litt momentum, men de har taket på kampen, sier Gabriel Setterblom, som noterte seg for fire scoringer i kampen.

Storscoreren Blaz Janc gjorde livet surt for de norske keeperne, som ikke fikk opp en redningsprosent man bør ha for å ta seg videre blant de fire gjenværende lagene i mesterskapet.

Torbjørn Bergerud og Kristian Sæverås hadde en redningsprosent på henholdsvis 25 og 17.

På tampen raknet det, og de siste minuttene var det et motløst norsk lag som hadde innsett at slaget var tapt.

– Det er skuffende. Vi prøver og prøver, men kommer bak fra start og er ikke gode nok til å hente oss inn igjen. Vi kjemper det vi kan, men sliter med å finne gode muligheter i angrep. De treffer på alt og gjør det meste bedre enn oss, sier Magnus Gullerud etter kampen. 

Han var også med i OL i Tokyo. Da endte Håndballgutta på 7. plass. 

- Vi ryker ut i kvartfinalen som forrige gang. Det er megaskuffende. Vi gjør det bra i starten av gruppespillet, før vi mister litt skarphet mot Egypt og Danmark. Vi gjør litt for mange småfeil, sier han.

Blonz beholdningen

Norge tok timeout på 7-10 halvveis i 1. omgang. Alexander Blonz var den norske beholdningen med sju av Norges elleve første scoringer.

– Han bidrar sterkt til å holde oss inne i kampen, sa TVNorge-kommentator Ole Gustav Gjekstad.

Det var ikke nok for Norge.

Norges håndballgutter har kun vært med i OL to ganger tidligere. I München i 1972 ble det 8.-plass. I Tokyo-lekene for tre år siden havnet de på 7.-plass.

- Hvis jeg tar et steg tilbake, så har det har vært en strålende opplevelse. Jeg tror det er noe man reflekterer over i etterkant, at man har deltatt i OL. Det er kjempestas. Akkurat nå er det surt, men jeg tar med meg opplevelsen videre, sier Setterblom etter sin OL-debut. 

Paris 2024 har vært en publikumssuksess. 26 406 billetter var solgt til kvartfinalen mellom Norge og Slovenia. Det imponerer Magnus Gullerud.

- Det er helt fantastisk. Franskmennene er skikkelig gode på å heie og fylle hallene - uansett når på døgnet vi spiller. Det har vært kjempekult å spille her, virkelig helt topp, sier han.

Meld deg på vårt nyhetsbrev