#
Sunniva Hofstad fikk sin OL-debut onsdag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Historiske Sunniva fikk sin OL-debut

Skrevet av Maria Kurth 31. juli 2024

Sunniva Hofstad (20) er første norske kvinnelige bokser som deltar i en OL-turnering. Onsdag formiddag måtte hun se seg slått av verdensmester Lovlina Borgohain.

- Det var en tøff kamp. Jeg kom ikke helt inn i rytmen jeg pleier å ha i kamp. Hun var en sterk motstander som klarte å ødelegge det litt for meg. Det er kjipt å ryke ut såpass tidlig, sier Hofstad etter debuten.

Det har vært mye blest rundt bokseren den siste tiden. Som 14-åring satte hun seg et mål om å kvalifisere seg til OL 2024. Det nådde hun som første norske kvinne. I dag gikk hun inn i OL-ringen for første gang.

- Det var en god følelse. Jeg følte at hele salen jublet for meg da navnet mitt ble ropt opp, så det var veldig, veldig stas. 

Hofstad fikk en tøff trekning inn i OL-turneringen. Borgohain ble verdensmester i fjor og tok også bronsen under OL i Tokyo for tre år siden.

- Det er vanskelig å si hva jeg kunne gjort annerledes, jeg gjorde det beste jeg kunne. Taktikken var å holde høy aktivitet og ligge tett på henne, men så fikk jeg ikke inn de treffene jeg ønsket. Vi må se kampen og evaluere nøye.

Høye forventninger

Det har ikke skortet på forventningene til 20-åringen i forkant av lekene. Hofstad synes ikke det har vært for tidlig å snakke om medalje.  

- Jeg er en optimist og liker å si at ting skal gå bra. Det er klart at jeg som 14-åring satte meg et stort mål, men det er det som har gjort meg til den bokseren jeg er i dag. Uten mål vil man ikke nå så langt man kan, sier hun og innrømmer at hun var nervøs før debuten.

- Det er en stor greie, og det er klart at jeg har kjent på det. Samtidig har jeg prøvd å overbevise meg selv om det bare er en vanlig kamp i en vanlig ring. Litt spenning skal man ha før kamp, så det var jeg forberedt på.

Satser mot OL i 2028

OL i Paris er over for den norske bokseren, som nå satser mot LA28. Der stiller hun bedre forberedt.

- OL er mye større enn jeg hadde sett for meg. Det er veldig mange nye inntrykk, nye folk og nye idretter, så jeg vet at jeg kommer til å være bedre forberedt i neste runde.

- Nå må jeg ta noen uker ferie og så gleder jeg meg til å komme tilbake til treningshverdagen. Det er det jeg elsker mest. Når jeg har flyten, er det en vidunderlig følelse. Det er den jeg jakter på, sier hun. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev