#
Karsten Warholm sikret sølvet bak Rai Benjamin. Foto: AFP

Karsten Warholm løp inn til sølv

Skrevet av Maria Kurth 9. august 2024

Den regjerende OL-mesteren måtte se seg slått av amerikanske Rai Benjamin i OL-finalen på 400 meter hekk i Paris.

Dermed klarte ikke Warholm å forsvare OL-gullet fra Tokyo for tre år siden. Sunnmøringen løp i mål på tiden 47,06, et halvt sekund bak Benjamin. Alison dos Santos fra Brasil tok bronsen.

– Selvsagt var det gull jeg hadde i tankene når det er det jeg er vant til å ta. Samtidig var jeg ikke god nok i dag. Jeg roter det til på den niende hekken. En sølvmedalje må man også være fornøyd med, sa Warholm til Max.

– Jeg har nå tatt medalje i to OL, og det må jeg også klare å glede meg over. Det er hyggelig å ta sølv også, det må jeg si, fortsatte han.

Warholm hadde fortsatt til gode å slå Benjamin i et løp i 2024, og heller ikke i OL lyktes nordmannen.

– Det var et fantastisk løp av Rai. Han løp vel relativt feilfritt, mens Karsten gjorde noen feil. Slik er det i hekkeløp, og det er ikke så gærent med sølv heller, sa Warholms trener Leif Olav Alnes til NRK.

– Med den historikken han har, så får han lov til å være skuffet over å bli nummer to, men jeg synes ikke så mange andre skal være skuffet, fortsatte Alnes.

Warholm vant gull i Tokyo for tre år siden med verdensrekord 45,94. Fredag jaktet han på å bli den andre i OL-historien til å forsvare gull. Det har ikke skjedd siden 1960.

Meld deg på vårt nyhetsbrev