#
Grace Bullen jubler for gull under bryte-EM i Romania i februar 2024. Det var hennes tredje EM-gull i karrieren. Foto: AP Photo / Andrea Alexandru

Nådde delmålet: - Nå skal jeg ta OL-medalje!

Skrevet av Maria Kurth 8. august 2024

Bryteren Grace Bullen har kjempet i en årrekke for å få vise seg frem på den største idrettsscenen. Neste mål: Gull.

- Det er fint, vakkert og spennende å være her og å få lov til å representere Norge, de som har hjulpet meg på veien og ikke minst meg selv. Jeg synes det er stort å få muligheten til å vise hvem jeg er på en så stor scene.

Det sier Grace Bullen. 27-åringen feilet i kvalifiseringene til OL i Rio i 2016 og Tokyo i 2020, før hun endelig kunne juble for OL-plass etter å ha tatt bronse i fjorårets VM.

Nå er hun på plass i Paris, 10 år etter at hun tok gull i Ungdoms-OL i Nanjing. Det betyr mye.

- Det har vært en berg-og-dalbane. Man begynner å lure på om man gjør ting riktig og om det er verdt det. Nå som jeg står her, så synes jeg det er det. Det er verdt å slite og ha dårlige og tunge dager, for nå er jeg her. Jeg har kjent på glede og møtt så mange mennesker på veien, så uansett om jeg hadde klart å komme meg hit eller ikke, så hadde det vært verdt det.

Det er spesielt én ting som har holdt henne gående i tunge perioder.

- Før alt dette, satte jeg meg et mål: Å komme til OL. Det er det som har inspirert meg til å fortsette. Jeg visste da jeg satte meg det målet at det kom til å bli tungt, men motivasjonen min har vært enorm. Det har hjulpet meg på veien.

Første delmål er nådd, men Bullen sier seg ikke fornøyd med å stå på startlistene.

- Jeg vil ha gullmedaljen rundt halsen når jeg er ferdig her. Hvis ikke, så vet jeg at jeg kommer hjem med medalje. Jeg er så klar og håpefull at jeg vet jeg vil nå de målene jeg har satt meg, sier Bullen.

- Jeg skal ikke gi opp. Det er det som må til for å ta gullet. Når jeg ikke gir opp, så går det min vei.

Meld deg på vårt nyhetsbrev