#
OL-debutant Tobias Grøndahl ble Norges toppscorer med åtte fulltreffere. Foto: NTB

Perfekt OL-åpning for Håndballgutta

Skrevet av Maria Kurth 27. juli 2024

Seier 36-31 over Argentina i åpningskampen ga Håndballgutta en perfekt start på sitt OL.

De norske gutta kom best i gang i en fullsatt Arena Paris Sud. Torbjørn Bergerud gjorde en god figur mellom stengene, mens Kristian Bjørnsen og Tobias Grøndahl var bunnsolide fra sine posisjoner. Likevel var det den norske laginnsatsen som sikret 22-15-ledelsen til pause. Med en uttellingsprosent på 92, var det nærmest umulig for Argentina å holde følge.

Andre omgang ble noe jevnere. Argentina reduserte ledelsen til fire mål flere ganger i løpet av omgangen, men nærmere kom de aldri. Kampen endte til slutt med en komfortabel norsk seier 36-31.

- Det var ordentlig gøy å endelig være i gang. Nå er vi ferdige med første kamp og har et utgangspunkt å bygge videre på. Å få kjenne på OL-stemningen var utrolig gøy, sa OL-debutant Tobias Grøndahl etter kampen. Playmakeren endte med åtte fulltreffere og ni assists.

- Jeg pleier å si at det er jobben min, og jeg er heldig som får gjøre det jeg elsker i livet. Jobben min er å få angrepet til å se så bra ut som mulig, og da skal jeg bidra med både scoringer og assists. Det er fryktelig lett når jeg har så mange gode spillere rundt meg, legger han til.

Neste kamp for Håndballgutta er mot vertsnasjon og regjerende OL-mester Frankrike på mandag.

- Hvis vi spiller den håndballen vi ønsker å spille, har vi mulighet til å slå hvem som helst. Vi har null press på oss. Vi skal gjøre det vi kan for å være best mulig forberedt, og så vet vi at det er mulig å slå absolutt alle. Det skal vi prøve på.

Søndag ettermiddag møter Håndballjentene Danmark i sin andre kamp i gruppespillet. Håndballguttas kamp mot Frankrike spilles mandag 29. juli kl. 19.00.

Kristian Bjørnsen Håndballgutta.jpg

Kristian Bjørnsen storspilte på høyrekanten for Norge. Foto: NTB

Meld deg på vårt nyhetsbrev