#
Det var god stemning på den norske flåten.

Regnfull og spektakulær åpning av OL i Paris

Skrevet av Maria Kurth 26. juli 2024

Fredag kveld seilte den norske troppen seks kilometer nedover Seinen. Det markerte den offisielle åpningen av OL i Paris.

For første gang i historien arrangeres åpningsseremonien i et sommer-OL utenfor et stadion. Anslagsvis 6800 utøvere fra hele verden ble tatt imot med jubel og fyrverkeri mens de seilte nedover Seinen foran hundre tusenvis av engasjerte tilskuere. 

Til tross for grått og vått vær, ble det en spektakulær opplevelse for alle de fremmøtte som fikk servert det ene kulturelle innslaget etter det andre.

Håndballspilleren Katrine Lunde og sandvolleyballspilleren Christian Sandlie Sørum bar det norske flagget på vei ned Seinen. I tillegg var Ingvild Bakkerud, Magnus Søndenå, Line Flem Høst, Anders Mol, Jon Jøntvedt, Isabel Freese, Nicholas Lia, Henrik Christiansen, Casper Ruud og Omar Shiha til stede på den norske båten.

Norges tropp under OL-åpningen i Paris.jpg

Lørdag braker det løs med flere idretter i den franske hovedstaden. Allerede da har de norske utøverne mulighet til å ta sine første medaljer. Jeanette Hegg Duestad/Jon-Hermann Hegg og Synnøve Berg/Ole Martin Halvorsen skal konkurrere i 10 meter luftrifle mixed, mens Søren Wærenskjold og Tobias Foss skal sykle tempo senere på dagen.

Håndballjentene tjuvstartet sitt OL torsdag kveld med et jevnt og spennende nabooppgjør mot Sverige. Lagene fulgte hverandre tett gjennom hele kampen, men det var de blå-gule som til slutt gikk seirende ut. De norske jentene møter Danmark i neste gruppespillkamp søndag kl. 16.00. 

Se hele OL-programmet her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev