#
Jakob Asserson Ingebrigtsen er klar for sitt første løp i Paris. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Treningen er unnagjort – nå er Jakob klar for å prestere

Skrevet av Maria Kurth 1. august 2024

– Vi er på et punkt nå hvor nivået er veldig høyt, sier Jakob Asserson Ingebrigtsen, som endelig er på plass i Paris.

Den regjerende OL-mesteren møtte pressen i forkant av forsøksheatet på 1500 meter som løpes fredag.

– Jeg er født inn i dette og nesten skapt for det, sier Ingebrigtsen til det internasjonale pressekorpset.

23-åringen åpnet pressekonferansen med å fleipe med mesterskapslåten han har laget sammen med brødrene, før tonen ble mer seriøs.

– De to siste ukene har vært veldig bra. Treningen har vært bra, og jeg har fortsatt å jobbe med positive forbedringer fra de siste to-tre månedene. Jeg er veldig glad for å endelig være på plass i OL-landsbyen og Paris, og gleder meg til å konkurrere.

Ingebrigtsen er i storslag. For tre uker siden løp rogalendingen inn til seier og europeisk rekord på 1500 meter under Diamond League-stevnet i Monaco. I tillegg tok han i juni dobbelen i EM med gull på både 1500 og 5000 meter for tredje gang i karrieren.

– Jeg er godt fornøyd med gjennomføringen siden mai. Jeg har hatt en fin utvikling. I Monaco var jeg bra, så handler det om å gjenskape det, sier han.

Ser frem til å konkurrere

Fredag skal Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås representere Norge i hvert sitt forsøksheat på 1500 meter. Ingebrigtsen ser frem til å konkurrere mot atleter fra alle verdens hjørner.

– Rivalisering er stort i idretten. Det er derfor vi har disse mesterskapene, og det er derfor de beste atletene i verden kommer sammen for å feire idretten og konkurrere om medaljer. Det er godt å se at det kommer opp nye talenter, og bra for løpingen at det er mennesker med ulik bakgrunn, nasjonalitet og kultur som konkurrerer mot hverandre. Vi er på et punkt nå hvor nivået er veldig høyt. Det gjør det veldig interessant å se på, men også å konkurrere, sier han.

Mens flere av nordmannens konkurrenter har stått over løp denne sesongen, er Jakob opptatt av å konkurrere mest mulig.

– Jeg vil underholde og prestere fordi jeg ønsker at sporten skal vokse og fordi det er dette jeg elsker – å konkurrere. Det er fantastisk å være en del av dette mesterskapet. Vi kommer sammen for å konkurrere og håper at konkurransen neste gang blir enda større og bedre. Det er utelukkende positivt.

Jobben som ligger bak

Semifinalene i 1500 meter finner sted søndag, mens finalen er planlagt til tirsdag. Forsøksheat i 5000 meter, som både Ingebrigtsen og Gilje Nordås skal delta i, går av stabelen 7. august.

På spørsmål om hvordan 23-åringen jobber mentalt mellom løpene, er han klar i talen:

– Jeg er født inn i dette og nesten skapt for det. Jeg har drevet med dette hele livet. Jeg vet ikke hvor mange konkurranser jeg har deltatt i, men jeg tror det er mange. Det er fordi dette er noe jeg er god på, jeg føler på mestring og at det er givende, sier han, og skryter av laget han er en del av:

– Laget vårt er best i verden på å posisjonere oss for seier eller best mulig prestasjon. Vi har bred og lang erfaring fra å konkurrere, så selvsagt prøver jeg å forbli lojal til det jeg vet fungerer. Samtidig er det alltid små forbedringer man kan gjøre for å bli så god som mulig.

– Både jeg og de rundt meg er veldig interesserte i løping. Jeg vil ikke si at vi er nerder, men kanskje hakket før. Vi er glade i statistikk, se løp og følge med – ikke bare på løping og friidrett, men alle typer konkurranser. Det er klart at det å være engasjert og vise interesse for noe er en fordel. I tillegg har vi en analytisk tilnærming til det hele. Ser vi en konkurranse, diskuterer vi detaljene i etterkant, forteller Ingebrigtsen. 

– Det er det som er gøy.

Narve og Jakob løper forsøksheat i 1500 meter fredag 2. august kl. 11.10 og 11.32. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev