#
Karsten Warholm løper forsøk i 400 meter hekk mandag 5. august.

Warholm forbannet etter smeller i OL-oppkjøringen – påtar seg likevel favorittstempelet

Skrevet av NTB 3. august 2024

Karsten Warholm har fortsatt til gode å slå amerikanske Rai Benjamin denne sesongen, men mener likevel at han er den store favoritten til å ta OL-gullet på langhekken.

De to storkanonene gjorde begge sin generalprøve til OL under Diamond League-stevnet i Monaco. Der stilte også brasilianske Alison dos Santos til start.

Benjamin stakk av med seieren på 46,67. Warholm fulgte seks hundredeler bak, mens Dos Santos ble nummer tre på 47,18. De tre vil trolig også tapetsere pallen i OL, men hvem som tar seieren virker helt åpnet.

– Jeg tror at denne konkurransen blir den jevneste noen gang, og dette er det nærmeste jeg har vært å være i en utfordrerposisjon på mange år. Det er bra at noen andre får kjenne på det trøkket vi har kjent på i mange år, sa Warholm på lørdagens pressekonferanse.

– Ser du på deg selv som favoritt?

– Ja, altså. Sånn sett mener jeg det, gitt historikken. Men det betyr ikke at jeg har innkassert noe, svarte han.

Men Warholm har ikke bare blitt slått av amerikaneren i Monaco. Benjamin har også årsbeste i verden på distansen med 46,46, mens Warholm har sin beste notering på 46,70 fra Bislett Games.

– Det har ikke gjort så mye med meg å bli slått. Jeg blir forbannet og jeg synes ikke at det er så veldig gøy. Jeg liker det ikke og jeg tar det litt personlig. Jeg liker bedre å sette meg på flyet når jeg har gjort det bra og vunnet, sa Warholm.

– Konsekvensen av å konkurrere er at man av og til ikke får det resultatet man vil, men jeg er ikke redd for å gå på en smell. De har nok fått litt mer troen på seg selv etter å ha slått meg, så det må vi gjøre noe med, fortsatte han.

Warholm er regjerende olympisk mester etter at han løp inn til både gull og verdensrekord i Tokyo i 2021. Med 45,94 skrev han seg inn i historiebøkene og slo både Benjamin og Dos Santos, som tok henholdsvis sølv og bronse.

Det var første gang noen snek seg under 46 sekunder, men nordmannen utelukker ikke at det kan skje på nytt under årets OL-finale.

Forsøk i 400 meter hekk finner sted 5. august kl. 10.05.

Meld deg på vårt nyhetsbrev